Składniki:
1 cała pierś z kurczaka
papryka
masło, olej
kukurydza z puszki
kilka pieczarek
serki topione śmietankowe, ok. 3 szt po 100g
można dodać rosołki drobiowe
natka pietruszki
cebula lub por
sól, pieprz i inne przyprawy
Wykonanie:
Pierś z kurczaka podsmażyć na maśle, jeśli będzie brakowało, dodać olej, smażyć z cebulą lub porem. Pierś pokroić w kosteczkę, dodać przyprawy - sól, pieprz, słodką paprykę, przyprawę do kurczaka. Paprykę pokroić drobno w kostkę. Pokrojone pieczarki podsmażyć na tłuszczu. Do garnka wlać wodę i wrzucić kurczaka, pieczarkę, kukurydzę, paprykę i gotować. Serki śmietankowe wymieszać w garnuszku z niewielką ilością wywaru, wlać do garnka i zagotować.
Smacznego! Katy :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz